Your search results

TOP 5: Nejzajímavější kombinace barev v interiéru!

Napsáno Dana Beková v 14. 8. 2024
0

Při zařizování bydlení je nejen důležitý nábytek ale i například kombinace barev v interiéru. Plánujete bydlení v garáži nebo v podkroví? Rozhodně i vás se toto téma týká. Jak to máte s barvami vašeho oblečení? Určitě máte pestrý šatník, stejně tak to funguje i ve vašem interiéru. Monotónnost prostě nudí, takže pokud vám to prostory dovolí, nakupte zajímavé tapety a vymyslete k nim i na první pohled příjemnou stěnu.

kombinace barev

5 TOP Nejzajímavějších kombinací

Barevné kombinace

Kombinace barev a znalosti vám pomůžou se lépe rozhodovat, co kam umístíte. Život je pak obecně jednodušší, když víte, jaká barva se, k čemu hodí.

Jen si zapamatujte, že barevný kontrast vyvolává v lidech silné pocity, proto je důležitý moudrý výběr. Snažte se vybírat kombinace barev, které se vám budou líbit, ale ze kterých vám nebude bolet hlava. Tady jsou:

1. Fialkovou s korálovou nikdy nezatracujte

Nemůžeme mluvit o trendových barvách, aniž bychom při tom nemysleli na fialkovou a korálovou barvu. Vždyť i v botanickém akvarelu jsou to velmi oblíbené barvy. Pro zajímavost zmiňme, že odstín fialkové byl barvou v roce 2018 a v následujících letech se umisťoval na předním místě. Fialová je velmi silná barva, která navíc má v sobě pozitivní rysy, jako je to v případě magie, luxusu a kreativity. Pro takovou barvu přitahující pozornost je to stále překvapivě neobvyklé. V módě a interiérech se používá spíše poskrovnu, ale jestli byl někdy čas se z fialové pobláznit, je to právě teď. Nelíbí se vám k ní korálová? Vyzkoušejte i zelenou, červenou či oranžovou.

2. Černá, zlatá a bílá, to je o luxusu

Barevná schémata vašeho obývacího pokoje nemusejí obsahovat tuny zářivých odstínů, aby zaplnily osobitost. Jednoduchá paleta, které dominuje černá a bílá, dodává elegantní, moderní atmosféru. Začněte s bílými stěnami a začleňte černou odvážným způsobem, například na vestavěné nebo začišťovací práce. Pěkně vypadá i jako barva vaší knihovny.  Navrstvěte pak už jen kovové zlaté doplňky, které zvýrazňují nábytek, a věřte, že budete za hvězdu. Populární je tato kombinace u italského nebo francouzského stylu.

3. Tyrkysová, studená šedá, světle bílá to jsou barvy moře

Zatímco modrá a tyrkysová jsou standardním tarifem pro pobřežní barevná schémata, místo mají i světlé barvy s teplejšími tóny. Oblíbené jsou obzvlášť v interiérech se středomořskou tématikou.  Vyzkoušejte ji například ve vaší ložnici, kdy se tyrkysová přímo snoubí s několika nádechy horké růžové a žluté, tím vytváří hravý vzhled inspirovaný mořem. Jemné plážové akcenty, včetně stolních lamp s mořským koníkem, přímo souhlasně kývou na motiv, aniž by zanikla osobitost. Tato kombinace přímo vybízí po návštěvě Řecka, a tím si doma vytvořit řecký styl.

4. Krémová a bílá, zářivě růžová, tlumená modrá

Začlenění bílé a krémové barvy podtrhuje nádherné vlastnosti růžové. Pokud použijete bílou, bude pak působit dětinsky. Zcela krémové pozadí by barvu zase zbytečně unudilo. Nicméně k dosažení rovnováhy dojdete s pomocí teplých bílých stěn a čalounění a krémového čalounění. Správné barvy vám také pomohou vytáhnout růžovou. Nebojte se nevyužít polštáře s tlumenými modrými vzory, které zmírňují přitažlivost a pro někoho možná až moc velkou růžovost. Vyzkoušejte například Shabby chic styl.

5. Světlý akvamarín, bílá, korál jsou barvy proti stresu

Jemná modrozelená barva vytváří v každé místnosti uklidňující účinek. To je teprve kombinace barev! Čalouněné židle například v korálové barvě vypadají opravdu zajímavě. Bílá barva pak doplní například falešný krb, obložení i skřínky. Vlastníte malé polštářky v korálové barvě? Jen do toho, využijte je. Dokonale odvedou pozornost, a navíc vytvářejí klid a dobrou náladu. Proč to nezkusit, té totiž nikdy není dost.

Zdroj: bhg.com

Zanechat komentář

Email nebude publikován.

Compare Listings