Your search results

Inspirace na umělé květiny v květináči

Napsáno Dana Beková v 20. 6. 2024
0

Živé květiny jsou živé květiny. Málo se jim, co vyrovná. Květinové vazby ve váze sluší každému interiéru, ať už v Provence nebo italském stylu. Jestli ale nemáte z nějakého důvodu na živé rostlinky čas, nezbývá než se podívat po náhradě. Umělé květiny jsou moderní a velmi populární. Sluší jim to jak v květináči, tak ve váze, ale jsou opravdu tak ideální?

umělé květiny v květináči a jak na to

Výhody umělé květiny v květináči

Existuje celá řada důvodů, proč si umělé květiny pořídit. My jsme pro vás pár vybrali.

  • Svěží a živý vzhled – vybírejte opravdu kvalitní umělé květiny. Vyrobené jsou z materiálu buď hedvábí, plastu nebo polyesteru, tím i dodají realistický vzhled.
  • Nerozpoznatelné od živých – díky pokročilým technikám vypadají umělé květiny opravdu přirozeně. Ať už bude jakékoli roční období, rozkvetlé barevné růže nebo exotické orchideje vypadají skvěle.
  • Umístění – další výhodou je, že je můžete umístit kamkoli. Krásné budou ve vázách, květináčích nebo závěsných koších. Rozhodně pusťte uzdu fantazii.
  • Žádné choroby – tím, že umělé květiny nepotřebují vodu, nedochází tak k přemokření. U živých rostlin se čas od času objeví nějaký ten hmyz, i proto to je důvod, proč si umělé květiny koupit
  • Trvanlivost – živé pokojovky po několika dnech vadnou nebo rostliny čas od času odumírají, z umělých květin se můžete těšit mnoho let. Podzimní dekoraci na stůl z umělých květin využijete i další sezónu.

Nevýhody

  • Nevoní – bohužel, takovou tu krásnou vůni od nich nikdy neucítíte
  • Vyrobené jsou i z plastu – je to škoda kvůli životnímu prostředí.

Která květina se hodí na jarní dekoraci na stůl?

Umělými květinami vyzdobíte celý svůj domov podle svých představ. Na jaře si kupte svěží tulipány, zatímco na podzim jsou dobrou volbou například jiřiny.

Dalším naším tipem je výzdoba stolu. Ozdobné mísy mohou připomínat momentální roční období, nebojte se s tím vyhrát. Z umělých květin se nejčastěji vyrábějí věnce na dveře nebo k zavěšení třeba do oken. Každoročním hitem jsou adventní věnce, které zdobí nejeden vánoční stůl. Zato v období dušiček nebo Halloweenu jsou umělé květiny obzvlášť oblíbenou dekorací, protože leccos vydrží a vypadají hezky.

Umělé květiny v květináčích vypadají přirozeněji, jestli do květináče přidáte trochu zeminy.  

Jak pečovat o umělé květiny

Umělé rostliny jsou sice krásné, ale nenechte na ně prach, jinak už nebudou tak půvabné, jak se vám líbily v obchodě. Pravidelné čištění je nezbytností. Nejlepší je umělé rostliny otřít jemným čisticím prostředkem a dobře je osušit. Chcete-li je důkladně vyčistit, můžete je také opláchnout v umyvadle teplou mýdlovou vodou. Poté je vytřepejte a zbytky vody otřete měkkým hadříkem. Při sušení je nechte ve vzpřímené poloze, aby se nepomačkaly a nezmačkaly. Větší rostliny opatrně opláchněte ve sprše vlažnou vodou a poté je nechte důkladně uschnout.

Na větší rostliny se nebojte vzít i vysavač, ovšem s dostatečným odstupem; v případě potřeby jej používejte pouze na nejnižší stupeň.
Pozor si dejte u zvlášť citlivých materiálů, jako jsou hedvábné květy. Nejlepší je používat kartáč velmi opatrně. Existují také speciální čisticí prostředky pro choulostivé umělé rostliny, které by voda nebo otírání hadříkem mohlo snadno poškodit.

Umělé venkovní květiny

Toužíte vyzdobit si exteriér umělými rostlinami? Při výběru se soustřeďte na to, aby umělá květina byla do venkovních podmínek vhodná. Spoje, spony nebo lepidla mezi jednotlivými komponenty nejsou navrženy tak, aby odolávaly větru nebo teplotním vlivům. Je-li opravdu nutné vystavit interiérovou umělou květinu ven, dejte je tam, kde jsou povětrnostní vlivy co nejmenší.

No, a pak už si můžete doma udělat zdravou horkou čokoládu, a kochat se pohledem na vaše rostlinstvo.

Zanechat komentář

Email nebude publikován.

Compare Listings